Vi satsar på kommande stjärnor inom Golf!

Vi på HGC satsar på unga och lovande golfare i Göteborgsområdet, med mål att bidra till kommande stjärnor inom Svensk Golf.
From 2014 “stöttar ” HGC 11 nya unga lovande golfare! Nedan kan ni läsa mer om dem.

Johan Carlsson

Jag heter Johan Carlsson och är ett 27-årigt golfproffs från Sverige. Inför 2013 tog jag tagit steget upp till Challengetouren där jag under min rookiesäsong lyckades säkra kortet för Europatouren 2014. Hör gärna av dig till mig om du har frågor om livet på touren, proffslivet i allmänhet eller om du vill bli en av mina samarbetspartner.

När jag är hemma i Sverige är jag ofta och tränar på Hisingens Golf & Friskvårdscenter. Följ vårt samarbete och vad som händer här direkt på hemsidan.

Viktor Flatau

Sankt Jörgen Park Golf

Jag föddes 25 december 1989. Sedan ungdomsåren har det varit full fart med idrott och intresse till idrott har alltid funnits naturligt. Jag började spela golf som 7 åring. I ungdomsåren höll jag även på med handboll och fotboll men till slut blev det alltså golf som jag satsade på.

Efter högstadiet började jag på golfgymnasiet Katrinelund i Göteborg. Under tider på gymnasiet blev jag uttagen att debutera i pojklandslaget. Efter tre år på golfgymnasiet bar det av till Halmstad för att spela golf och studera på Scandinavian School of Golf. Efter tre nyttiga år avslutade jag studierna 2011 med nya erfarenheter.

Under hösten 2011 blev jag professionell golfspelare efter att ha avslutat min amatörkarriär med individuella EM på Halmstad golfklubb. Under tiden som amatör deltog jag i ett flertal internationella amatörtävlingar, två Challenge tour och en Europatouren.

Melwin Heyne Sundqvist

Torslanda GK/Hills GC

Mitt namn är Melwin Heyne Sundqvist, jag är född 2002 och har tränat och spelat golf sedan 2008 på Torslanda GK. På vår, sommar och höst spelar jag tävlingar i stort sett varje vecka. Tränar golf hela året med målet i framtiden att spela golf på heltid. Höst, vinter och vår ligger stor del av golfträning och även fysträning på HGC. 2016 har jag börjar träna på Hills GC och 2017 kommer jag även att tävla för Hills GC.

David Iliescu Modrogean

Albatross GK

Jag heter David, är 16 år gammal och går i nian. Jag spelar i Albatross Golfklubb och har gjort det sedan jag började spela golf. Jag tycker att det är oerhört kul att spela golf och tillbringar nästan all min lediga tid på golfbanan. Jag har spelat golf i strax över ett år. Jag tog grönt kort förra året i april och hann ta mig ner till 9,6 i hcp innan säsongen tog slut. Just nu har jag 9,2 i hcp och satsar på att i slutet av den här säsongen tagit mig ner till under 5. Förutom det satsar jag på att träna och tävla så mycket jag kan, ha kul och prestera bra både under träning och tävling.

Elisabeth Fransson

Ale GK

Hej! Jag heter Elisabeth Fransson och jag är född år 1998. Jag är från Ale GK och har spelat golf sedan 2011. 2012 valde jag att göra en storsatsning på golfen och jag börjar säsongen 2014 med 10,7 i hcp. Jag kombinerar väldigt gärna golfen med fys och jag finner även stort intresse vid kost och hälsa. Jag tävlar så mycket jag kan och mitt mål i framtiden är att gå så långt inom golfen som möjligt, förhoppningsvis som spelare, men även som tränare.

Ester Fägersten

Hills GC

Hej mitt namn är Ester och jag är född 2002. Jag har spelat golf ända sedan jag var liten, golf har alltid funnits i släkten. Den gångna säsongen (2016) så har jag spelat 12 tävlingar varav 9 topp tio placeringar och en vinst där jag försvarade min Skandia Cup seger sedan förra året. Nu avslutas år 2016 med en landskamp mot Danmark och Norge.