Vårt mål,  att tillsammans med vår ambassadör Johan Carlsson bidra till kommande stjärnor inom Svensk Golf.

From 2014 “stöttar ” HGC 8st nya unga lovande golfare! Nedan kan ni läsa mer om dem.

Genom att erbjuda dessa spelare bra träningsförhållanden och service kan vi ge den extra kick som behövs i form av ökad träningsmängd mellan tävlandet och resorna.

Tillsammans mot bättre golf!

Johan Carlsson – Golfproffs & ambassadör för HGC familjen

Johan är en av Sveriges just nu främsta  golfare med fina meriter från många år av spel på Europatouren. Idag är han 32 år gammal och har sedan ung ålder varit ett återkommande ansikte här på Hisingen Golf Center. Johan visade tidigt en vilja att lyckas inom golfen vilket vi på HGC uppmärksammade och gjorde honom till att bli en av våra första ambassadörer någonsin och del av HGC familjen.
2018 lyckades Johan bli bäste Svensk i Nordea Masters på Hills GCC efter (-7) över fyra varv

Lovande & kommande stjärnor inom Svensk Golf

Ester Fägersten

Hills GC

Hej mitt namn är Ester och jag är född 2002. Jag har spelat golf så länge jag kan minnas och jag är väldigt tacksam för det stöd jag får av hgc, det betyder mycket.

Jag har under det gångna året varit en del av Sveriges flicklandslag och kommer även att vara det nästa säsong, att vara med i landslaget innebär mycket internationella tävlingar och därmed också nya erfarenheter.

Jag har under året vunnit 4 tävlingar, bland annat JSM-slag och Stenson Sunesson junior challenge. Jag har i år en snittscore på 72,7 och +3.0 i HCP. Jag är medlem på Hills GK och har spelat både JSM-klubblag och Lag-SM tillsammans med mina kompisar från klubben, vi har där lyckats ta hem två guld vilket var väldigt kul.

För att kunna ta mitt spel till nya nivåer är vinterträningen en viktig del och jag är som sagt väldigt tacksam för stödet jag får av hgc.

Viktor Flatau

Sankt Jörgen Park Golf

Jag föddes 25 december 1989. Sedan ungdomsåren har det varit full fart med idrott och intresse till idrott har alltid funnits naturligt. Jag började spela golf som 7 åring. I ungdomsåren höll jag även på med handboll och fotboll men till slut blev det alltså golf som jag satsade på.

Efter högstadiet började jag på golfgymnasiet Katrinelund i Göteborg. Under tider på gymnasiet blev jag uttagen att debutera i pojklandslaget. Efter tre år på golfgymnasiet bar det av till Halmstad för att spela golf och studera på Scandinavian School of Golf. Efter tre nyttiga år avslutade jag studierna 2011 med nya erfarenheter.

Under hösten 2011 blev jag professionell golfspelare efter att ha avslutat min amatörkarriär med individuella EM på Halmstad golfklubb. Under tiden som amatör deltog jag i ett flertal internationella amatörtävlingar, två Challenge tour och en Europatouren.

Oscar Karlsson

Tjörns GK

Hej!

Mitt namn är Oscar och är 25år gammal. Jag har hållt i en golfklubba sedan barnsben. Mina ambitioner till golfen är att kunna få skriva in mig i golfens historieböcker.

Under några år har jag spelat på den Nordiska Ligan (Swedish Golf Tour fd. Nordea Tour), men har bestämt mig för att rikta min blick bort mot Asien för att pröva mina erfarenheter.

De tourer jag kommer satsa lite mer på är PGA Tour China & PGT (Philippine Golf Tour).

Har ni ytterligare frågor om min satsning eller vill följa mig finner ni länkar nedanför.

Vill rikta ett stort tack till Hisingens Golf & Friskvårdscenter för att ni är med och hjälper mig med min satsning!

Tobias Schulze

St:Jörgen GK

Mer info kommer om mig!

Mail:

Instagram:

Facebook:

Golfdata: http://www.golfdata.se/guide/profil_startsida.asp?NR=54522

Melwin Heyne Sundqvist

Torslanda GK/Hills GC

Mitt namn är Melwin Heyne Sundqvist, jag är född 2002 och har tränat och spelat golf sedan 2008 på Torslanda GK. På vår, sommar och höst spelar jag tävlingar i stort sett varje vecka. Tränar golf hela året med målet i framtiden att spela golf på heltid. Höst, vinter och vår ligger stor del av golfträning och även fysträning på HGC. 2016 har jag börjar träna på Hills GC och 2017 kommer jag även att tävla för Hills GC.

Mail:

Instagram:

Facebook:

Golfdata: http://www.golfdata.se/guide/profil_startsida.asp?NR=49421

David Iliescu Modrogean

Albatross GK

Jag heter David, är 16 år gammal och går i nian. Jag spelar i Albatross Golfklubb och har gjort det sedan jag började spela golf. Jag tycker att det är oerhört kul att spela golf och tillbringar nästan all min lediga tid på golfbanan. Jag har spelat golf i strax över ett år. Jag tog grönt kort förra året i april och hann ta mig ner till 9,6 i hcp innan säsongen tog slut. Just nu har jag 9,2 i hcp och satsar på att i slutet av den här säsongen tagit mig ner till under 5. Förutom det satsar jag på att träna och tävla så mycket jag kan, ha kul och prestera bra både under träning och tävling.

Mail:

Instagram:

Facebook:

Golfdata: http://www.golfdata.se/guide/profil_startsida.asp?nr=53645

Elisabeth Fransson

Ale GK

Hej! Mitt namn är Elisabeth Fransson och jag är en 20 år gammal tjej från Göteborgstrakten,
som numera är bosatt i Falkenberg där jag bedriver min golfsatsning. Jag är uppväxt lite norr
om Göteborg, i Nödinge tillsammans med min familj och mitt intresse för golf började när jag
var ungefär 12 år gammal på dåvarande Nödinge Golfklubb, som numera heter Backa Säteri
Golf. Efter ett par år så bytte jag klubb till Ale Golfklubb, som jag bedrev min satsning på
under flera år och fick chansen att lära mig mycket om mig själv som golfare, men jag fick
även chansen att testa på som juniorledare och hur det är att jobba i shop. Efter studenten
valde jag att ta mitt pick och pack och flytta mot Halland där jag började en
högskoleutbildning inom idrottspsykologi, som kallas Professionell Idrottskarriär och
Arbetsliv. Jämsides med detta ingår jag i ett nätverk som kallas Svenska Golfförbundets
Elitmiljö Halmstad, där det bedrivs träning två gånger i veckan tillsammans med likasinnade
golfare och tränare.
Idag läser jag andra året på det så kallade PIKA-programmet (Professionell Idrottskarriär
och Arbetsliv) och på Elitmiljö Halmstad, som består av 4 år. Jag är bosatt i Falkenberg och
är medlem på Falkenbergs Golfklubb där jag idag bedriver min satsning. Det finns otroligt
fina träningsmöjligheter omkring Halmstad och Falkenberg, men jag njuter fortfarande varje
gång jag får chansen att träna på HGC, där jag spenderade många vintrar innan jag flyttade
till Falkenberg.
Inför säsongen 2019 satsar jag på att spela en full säsong på Swedish Golf Tour, och i
framtiden vill jag vidare ut mot Europatouren.
Är ni intresserade att följa min resa mot toppen? Följ mig gärna på sociala medier!
Instagram: lisafranssons
Facebook: Elisabeth Fransson Golfspelare
Hoppas vi ses!

Mail:

Instagram:

Facebook:

Golfdata: www.golfdata.se/guide/profil_startsida.asp?nr=52600

Aron Bergsson

St:Jörgen GK

Hej!

Mitt namn är Aron Bergsson och jag är 23 år golfproffs som representerar sankt Jörgen. Min golfkarriär började rätt så sent då större delen av min tid gick åt till att spela fotboll. Jag spelade för IFK Göteborgs ungdomslag fram tills att jag fyllt 19 och därefter utsikten i div 1 i 1 år men trots att jag tillbringade nästan 8 träningspass på fotbollsplan i veckan hittade jag alltid tid till den sport jag verkligen brinner för nämligen golfen. Så när jag fyllt 20 bestämde jag mig för att ge golfen en ärlig chans och sluta med fotbollen, och det är det bästa beslut jag tagit. Sedan dess har min utveckling gått spikrakt uppåt och jag har gått ifrån att spela på Skandia regional vid 20 års ålder till att i år, 3 år senare ha vunnit två tävlingar och spelat till mig full spelrätt på nordiska ligan( Svenska + danska proffs touren) för 2019.

Som sagt nästa säsong blir det spel på nordiska ligan och i förberedelserna till det känns det väldigt skönt att ha en så bra tränings anläggning som HGC att träna på under vintern. Så om vi inte ses där och ni vill komma i kontakt med mig så är ni välkomna att följa mig på min instagram.