Vårt mål,  att tillsammans med vår ambassadör Johan Carlsson bidra till kommande stjärnor inom Svensk Golf.

På Hisingens Golf & Friskvårdscenter gör vi det möjligt att ge dom ultimata träningsförhållanden

From 2019 “stöttar ” HGC och Johan Carlsson 13st nya unga lovande golfare! Nedan kan ni läsa mer om dem.

Genom att erbjuda dessa spelare bra träningsförhållanden och service kan vi ge den extra kick som behövs i form av ökad träningsmängd mellan tävlandet och resorna.

Utan inbördes ordning kan ni läsa mer om våra sponsrade golfare nedan!

Tillsammans mot bättre golf!

Johan Carlsson – Golfproffs & ambassadör för HGC familjen

Johan är en av Sveriges just nu främsta  golfare med fina meriter från många år av spel på Europatouren. Idag är han 32 år gammal och har sedan ung ålder varit ett återkommande ansikte här på Hisingen Golf Center. Johan visade tidigt en vilja att lyckas inom golfen vilket vi på HGC uppmärksammade och gjorde honom till att bli en av våra första ambassadörer någonsin och del av HGC familjen.
2018 lyckades Johan bli bäste Svensk i Nordea Masters på Hills GCC efter (-7) över fyra varv

Lovande stjärnor inom Svensk Golf

Amanda Jakobsson Europatouren 2019

Lysegårdens Golfklubb

“Hej mitt namn är Amanda Jakobsson och har precis säkrat kortet för Europatouren. I slutet av 2018 spelade jag Europa tour kvalet i Marocko, efter en bra insatts så spelade jag till mig kortet och är nu medlem på Ladies European Tour.
Min golfresa började som väldigt ung och mitt intresse har varit stort sen dag ett, redan efter högstadiet började jag på ett golfgymnasium i Göteborg och därefter fortsatte resan i USA. College gav många nya erfarenheter, där jag bland annat har 5 vinster och många fler topplaceringar, vilket har förberett mig för den proffskarriär som nu väntar.
Det är med stor tacksamhet som jag nu går med i HGC familjen och får tillgång till deras träningsanläggning för att utveckla min golf till fullo under vinterhalvåret.
Följ gärna min resa mot toppen både via sociala medier det går också bra att maila frågor om det är något ni undrar.
Ser ni mig på HGC var inte rädda för att stanna och prata lite.”

Per Längfors Europatouren 2019

Onsjö Golfklubb/Hills GCC

Hej mitt namn är Per Längfors och har precis säkrat kortet för Europatouren.

Jag slutade på en delad 13:e plats  när kvalet på spanska Lumin avgjordes. Innebär att jag nästa år kommer att tampas med Europas bästa golfspelare. Det kommer att bli ett helt nytt liv, och många resor över hela världen.

Mitt namn är Per Längfors, jag är 24 år gammal och har precis tagit mig ut på Europatouren.
Jag har spelat på nordiska ligan de senaste fyra åren där jag har fyra vinster och en hel del framskjutna placeringar.
I november 2018 säkrade jag mitt Europatour kort efter att ha gått igenom tre kval och slutat 13e på finalsteget.
Under 2019 kommer jag spela ca 25 tävlingar runt om i världen.

När jag är på hemmaplan i Sverige passar det mig perfekt att kunna bedriva träning på HGC.

Ester Fägersten

Hills GC

Hej mitt namn är Ester och jag är född 2002. Jag har spelat golf så länge jag kan minnas och jag är väldigt tacksam för det stöd jag får av hgc, det betyder mycket.

Jag har under det gångna året varit en del av Sveriges flicklandslag och kommer även att vara det nästa säsong, att vara med i landslaget innebär mycket internationella tävlingar och därmed också nya erfarenheter.

Jag har under året vunnit 4 tävlingar, bland annat JSM-slag och Stenson Sunesson junior challenge. Jag har i år en snittscore på 72,7 och +3.0 i HCP. Jag är medlem på Hills GK och har spelat både JSM-klubblag och Lag-SM tillsammans med mina kompisar från klubben, vi har där lyckats ta hem två guld vilket var väldigt kul.

För att kunna ta mitt spel till nya nivåer är vinterträningen en viktig del och jag är som sagt väldigt tacksam för stödet jag får av hgc.

Ida Brorsson

Lysergården GK

Hej mitt namn är Ida Brorsson.
Jag är född 2002. Just nu spelar jag massor av juniortävlingar. Därav haft 1 vinst på Teen tour first.
Jag började med golf när jag var 11 år gammal och insåg fort att jag fastnade för sporten.
Min hemmaklubb är lysegården golfklubb. Min hjälp får jag ifrån Markus Forshbol och golftränarna på Katrinelund gymnasiet.
Nästa steg efter gymnasiet är att försöka sikta mot utomlands och lira collage golf, men även försöka kvala mig in på lpga. Men det är stort mål som kräver mycket träning och jag vill tacka HGC som hjälper mig och att jag får nyttja den fina träningsanläggningen för golfaren. Även att personalen alltid gör att man känner sig välkommen och motiverad..
Jag är glad som får vara med i HGC familjen.

Rasmus Jonasson

Albatross GK

Mitt namn är Rasmus Jonasson och föddes 2002. Min golfkariär startade när var 8 år och det har bara blivit roligare och roligare sen dess. Något som har betytt väldigt mycket är allt stöd jag får av HGC som gör att jag kan träna både golf och fys under vintern.
Jag har under de gångna året (2018) spelat många tävlingar både här i Sverige, internationellt, inviduellt och för Sveriges pojklandslag. 3 av 12 av årets tävlingar har jag lyckats vinna där Stenson Sunesson junior challenge var en av de coolaste att vinna.
Min snittscore låg under detta året på 72,9 slag.
Nästa år (2019) har jag lyckats ta en plats i Sveriges pojklandslagstrupp vilken kommer att innebära många roliga och lärorika tävlingar i inprincip hela världen.
Förövrigt tränar och spelar jag för Albatross Gk. Under mina år som golfare har jag hållt mig till min tränare Johan blixt vilket jag tror har hjälpt mig väldigt mycket. Men framför allt all träning jag har har möjlighet att utföra på HGC.

Viktor Flatau

Sankt Jörgen Park Golf

Jag föddes 25 december 1989. Sedan ungdomsåren har det varit full fart med idrott och intresse till idrott har alltid funnits naturligt. Jag började spela golf som 7 åring. I ungdomsåren höll jag även på med handboll och fotboll men till slut blev det alltså golf som jag satsade på.

Efter högstadiet började jag på golfgymnasiet Katrinelund i Göteborg. Under tider på gymnasiet blev jag uttagen att debutera i pojklandslaget. Efter tre år på golfgymnasiet bar det av till Halmstad för att spela golf och studera på Scandinavian School of Golf. Efter tre nyttiga år avslutade jag studierna 2011 med nya erfarenheter.

Under hösten 2011 blev jag professionell golfspelare efter att ha avslutat min amatörkarriär med individuella EM på Halmstad golfklubb. Under tiden som amatör deltog jag i ett flertal internationella amatörtävlingar, två Challenge tour och en Europatouren.

Oscar Karlsson

Tjörns GK

Hej!

Mitt namn är Oscar och är 25år gammal. Jag har hållt i en golfklubba sedan barnsben. Mina ambitioner till golfen är att kunna få skriva in mig i golfens historieböcker.

Under några år har jag spelat på den Nordiska Ligan (Swedish Golf Tour fd. Nordea Tour), men har bestämt mig för att rikta min blick bort mot Asien för att pröva mina erfarenheter.

De tourer jag kommer satsa lite mer på är PGA Tour China & PGT (Philippine Golf Tour).

Har ni ytterligare frågor om min satsning eller vill följa mig finner ni länkar nedanför.

Vill rikta ett stort tack till Hisingens Golf & Friskvårdscenter för att ni är med och hjälper mig med min satsning!

Oskar Arvidsson

Gullbringa GCC

Hej mitt namn är Oskar Arvidsson, är 27 år gammal och representerar Gullbringa G&CC. 2019 kommer jag att spela på PGA Tour series China.

Jag är uppväxten med golfklubbor sedan jag var väldigt ung och det har varit en fantastiskt rolig resa med spel över hela Sverige och internationella tävlingar med pojklandslaget. Efter att jag blev klar med mina gymnasie studier i Kungälv så fick jag möjligheten att kombinera 4 år med studier och golf vid University of Denver.

Efter universitets studierna beslutade jag mig för att fortsätta spela golf men då på professionell nivå. De senaste 4 åren har jag spelat professionell golf i Asien på Asian Development Tour och PGA Tour series China. 2019 kommer jag att fokusera på PGA Tour series China då målet är att ta mig vidare till web.com och därefter PGA Touren.

Vill rikta ett stort tack till Hisingens Golf & Friskvårdscenter för att ni är med och hjälper mig med min satsning på Er grymma anläggning och min plats i HGC Familjen!

Tobias Schulze

St:Jörgen GK/Hills GCC

Mitt namn är Tobias Schulze och jag är född 1999. Jag har alltid haft sport som ett väldigt stort intresse och har sedan barnsben utövat någon sport. Jag har spelat både fotboll och innebandy men nu dom senaste 5 åren har jag verkligen fastnat för golfen.

Jag har gått på Katrinelundsgymnasiumet med inriktning golf, detta har gett mig väldigt mycket hjälp mot att bli en bättre golfare. Inte bara rent golfmässigt utan även fysiskt och mentalt.

Jag spelar i nuläget för Hills GK och dessförinnan spelade jag för St Jörgen GK. Under mina två sista år som junior hade jag tänkt att ge golfen en ärlig chans och se vart de kan ta mig. Målet har ju så klart alltid varit att kunna livnära sig på golfen.

Melwin Heyne Sundqvist

Torslanda GK/Hills GC

Mitt namn är Melwin Heyne Sundqvist, jag är född 2002 och har tränat och spelat golf sedan 2008 på Torslanda GK. På vår, sommar och höst spelar jag tävlingar i stort sett varje vecka. Tränar golf hela året med målet i framtiden att spela golf på heltid. Höst, vinter och vår ligger stor del av golfträning och även fysträning på HGC. 2016 har jag börjar träna på Hills GC och 2017 kommer jag även att tävla för Hills GC.

Mail:

Instagram:

Facebook:

Golfdata: http://www.golfdata.se/guide/profil_startsida.asp?NR=49421

Elisabeth Fransson

Ale GK

Hej! Mitt namn är Elisabeth Fransson och jag är en 20 år gammal tjej från Göteborgstrakten,
som numera är bosatt i Falkenberg där jag bedriver min golfsatsning. Jag är uppväxt lite norr
om Göteborg, i Nödinge tillsammans med min familj och mitt intresse för golf började när jag
var ungefär 12 år gammal på dåvarande Nödinge Golfklubb, som numera heter Backa Säteri
Golf. Efter ett par år så bytte jag klubb till Ale Golfklubb, som jag bedrev min satsning på
under flera år och fick chansen att lära mig mycket om mig själv som golfare, men jag fick
även chansen att testa på som juniorledare och hur det är att jobba i shop. Efter studenten
valde jag att ta mitt pick och pack och flytta mot Halland där jag började en
högskoleutbildning inom idrottspsykologi, som kallas Professionell Idrottskarriär och
Arbetsliv. Jämsides med detta ingår jag i ett nätverk som kallas Svenska Golfförbundets
Elitmiljö Halmstad, där det bedrivs träning två gånger i veckan tillsammans med likasinnade
golfare och tränare.
Idag läser jag andra året på det så kallade PIKA-programmet (Professionell Idrottskarriär
och Arbetsliv) och på Elitmiljö Halmstad, som består av 4 år. Jag är bosatt i Falkenberg och
är medlem på Falkenbergs Golfklubb där jag idag bedriver min satsning. Det finns otroligt
fina träningsmöjligheter omkring Halmstad och Falkenberg, men jag njuter fortfarande varje
gång jag får chansen att träna på HGC, där jag spenderade många vintrar innan jag flyttade
till Falkenberg.
Inför säsongen 2019 satsar jag på att spela en full säsong på Swedish Golf Tour, och i
framtiden vill jag vidare ut mot Europatouren.
Är ni intresserade att följa min resa mot toppen? Följ mig gärna på sociala medier!
Instagram: lisafranssons
Facebook: Elisabeth Fransson Golfspelare
Hoppas vi ses!

Mail:

Instagram:

Facebook:

Golfdata: www.golfdata.se/guide/profil_startsida.asp?nr=52600

Aron Bergsson

St:Jörgen GK

Hej!

Mitt namn är Aron Bergsson och jag är 23 år golfproffs som representerar sankt Jörgen. Min golfkarriär började rätt så sent då större delen av min tid gick åt till att spela fotboll. Jag spelade för IFK Göteborgs ungdomslag fram tills att jag fyllt 19 och därefter utsikten i div 1 i 1 år men trots att jag tillbringade nästan 8 träningspass på fotbollsplan i veckan hittade jag alltid tid till den sport jag verkligen brinner för nämligen golfen. Så när jag fyllt 20 bestämde jag mig för att ge golfen en ärlig chans och sluta med fotbollen, och det är det bästa beslut jag tagit. Sedan dess har min utveckling gått spikrakt uppåt och jag har gått ifrån att spela på Skandia regional vid 20 års ålder till att i år, 3 år senare ha vunnit två tävlingar och spelat till mig full spelrätt på nordiska ligan( Svenska + danska proffs touren) för 2019.

Som sagt nästa säsong blir det spel på nordiska ligan och i förberedelserna till det känns det väldigt skönt att ha en så bra tränings anläggning som HGC att träna på under vintern. Så om vi inte ses där och ni vill komma i kontakt med mig så är ni välkomna att följa mig på min instagram.

Fredrik Sävestrand

Ale GK

Hej

Fredrik Sävestrand heter jag och är 28 år gammal. Jag började ganska sent med golfen men efter hård träning lyckades jag spela till mig ett stipendie i USA. Jag spelade Collegegolf både i Montana och Hawaii.

Mitt mål med golfen i år är att spela på Mini touren och sedan ta steget in på Nordiska Ligan. Då större delen av min aktiva tävlingskarriär är från USA skall det nu bli roligt att se vad jag kan ge hemma I Sverige.

På vintern varvar jag träning i Spanien med träning på Hisingens Golf Center. Då jag inte tränar hjälper jag golfare över till college i USA.

Jag vill tacka HGC för att blivit välkomnad in i HGC familjen och stödet i min golfsatsning.

Följ gärna min resa på
Instagram: Fredrik.sa

Email: Fredrik@afutureusa.com

Frågor om studier i USA
www.AfutureUSA.com